داروهای آنتی بیوتیک چگونه عمل می نمایند؟

به گزارش وبلاگ ساعت زنانه، واژه آنتی بیوتیک از دو واژه یونانی آنتی و بیوس به معنای ضد زندگی (منظور زندگی باکتری) گرفته شده است. بنابراین آیا می دانید داروهای آنتی بیوتیک چگونه عمل می نمایند؟ این مقاله را

داروهای آنتی بیوتیک چگونه عمل می نمایند؟

برگرفته از سایت هلث هارتی

مترجم: رزیتا ملکی زاده

واژه آنتی بیوتیک از دو واژه یونانی آنتی و بیوس به معنای ضد زندگی (منظور زندگی باکتری) گرفته شده است. بنابراین آیا می دانید داروهای آنتی بیوتیک چگونه عمل می نمایند؟ این مقاله را خوانده تا پاسخ خود را دریافت کنید. هر یک از داروهای آنتی بیوتیک به روش خاص خود عمل می نمایند به طوریکه بعضی از آنها ممکن است توانایی باکتری در تبدیل گلوکز به انرژی که جهت تکثیر مورد احتیاجشان است را سرکوب سازند. بعضی در تشکیل دیواره سلولی باکتری و سایر محتوای سلولی تداخل ایجاد می نمایند. این اثرات مخصوص نوعی دارو تحت اسم پنی سیلین است. آنتی بیوتیکها داروهای تجویزی هستند که به بدن در مبارزه با بیماریها و عفونتها یاری می نمایند. پیش از مصرف آنها ضروری است که نوع باکتریهایی که بدن مان را مورد حمله قرار داده اند را مورد آنالیز قرار داده بطوریکه بتوان داروی مناسب با این باکتریها را تجویز نمود. داروهای آنتی بیوتیک چنانچه مطابق با دستور پزشک مصرف نشوند، این قابلیت را دارند که موجب وارد آوردن صدمه بیشتر به بدن شوند. با این وجود، آیا می دانید آنتی بیوتیکها دقیقاً چگونه عمل می نمایند؟ در این بخش اطلاعاتی را که می توانند به شما در درک پتانسیل واقعی آنها یاری نمایند، آورده شده است.

عملکرد داروهای آنتی بیوتیک

باکتری پس از ورود به بدن ما، از آن به اسم میزبان استفاده نموده و آغاز به تکثیر می نماید که خود موجب بروز بیماری و عفونت می گردد. آنتی بیوتیکها داروهایی هستند که تنها می توانند به وسیله پزشکان حاذق و متخصص تجویز شوند. کار آنها کشتن باکتریهای موجود در بدن انسان یا سایر حیوانات زنده است. بسته به شدت عفونت و قدرت داروی مصرفی، زمان بهبودی فرد ممکن است از یک هفته تا یک ماه کامل متغیر باشد. این دارو، باکتریهای موجود در بدن را نابود ساخته و بعلاوه بیماری را از بین می برد. این داروها بر این مقرر شده اند که تنها باکتریهای موجود در بدن و نه سلولهای بدن را مورد هدف قرار دهند. از اینرو، به آنها بعلاوه سم گزینشی گفته می گردد.

هر یک از داروهای آنتی بیوتیک به روش خاص خود عمل می نمایند به طوریکه بعضی از آنها ممکن است توانایی باکتری در تبدیل گلوکز به انرژی که جهت تکثیر مورد احتیاجشان است را سرکوب سازند. بعضی در تشکیل دیواره سلولی باکتری و سایر محتوای سلولی تداخل ایجاد می نمایند. این اثرات مخصوص نوعی دارو تحت اسم پنی سیلین است. بعضی از این داروها تنها از تکثیر باکتریها جلوگیری نموده و اتمام کار کشتن باکتریهای از این پس ضعیف شده را به سیستم ایمنی بدن واگذار می نمایند. به این داروها آنتی بیوتیکهای باکتریواستاتیک گویند. عملکرد آنها متوقف ساختن تقسیم سلولی هسته باکتری است. بعضی دیگر، از فراوری مواد شیمیایی مورد احتیاج برای زنده ماندنشان جلوگیری می نمایند. با این حال، چندین دارو هم وجود داشته که باکتریها را از بین می برند. این نوع داروها را تحت اسم باکتریاسید یا باکتری کش می شناسند.

بیشتر بخوانید: آنتی بیوتیک ها چگونه باکتری ها را از بین می برند

موارد استفاده و عوارض جانبی

اسهال

استفراغ

تهوع

عفونتهای قارچی دستگاه گوارش و دهان

در موارد نادر ممکن است عوارض جانبی زیر را به همراه داشته باشند:

ایجاد سنگ کلیه

اختلالات خونی

از دست دادن شنوایی

انعقاد غیر طبیعی خون

حساسیت به نور خورشید

التهاب روده (در سالمندان)

واکنشهای آلرژیک

تورم صورت و زبان

بثورات پوستی

مسائل تنفسی

واکنشهای شدید و کشنده را به اسم واکنشهای آنافیلاکتیک می شناسند.

بیشتر داروها به صورت قرص در دسترس بوده و به صورت خوراکی مصرف می شوند، گرچه بسیاری را هم می توان به طور مستقیم بر روی ناحیه آلوده مورد استفاده قرار داد و یا می توانند به بدن تزریق شوند. توصیه می گردد تمام دوره درمان تجویز شده را به اتمام برسانید، به این علت که به اتمام نرساندن این دوره ممکن است منجر به بروز مقاومت باکتریایی در بدن گردد. در چنین مواردی، در صورت برگشت بیماری، آنگاه پزشک مجبور به تجویز دوز قویتری از دارو خواهد شد. توصیه می گردد که آنها را با شکم خالی مصرف نکنید بلکه کمی پس از صرف غذا مصرف شوند. و بله، مصرف الکل بر این دوره تأثیر بد خواهد گذاشت. قویاً توصیه می گردد که از مصرف الکل در حین مصرف دارو خودداری کنید. این کار می تواند با دارو تداخل ایجاد نموده و منجر به بروز آلرژیهایی نظیر کهیر گردد.

چنانچه مبتلا به آنفولانزا، سرماخوردگی یا گلودرد هستید، بهتر است از مصرف دارو خودداری کنید به این علت که این بیماریها ویروسی بوده و جزء بیماریهای باکتریایی به حساب نمی آیند و این داروهای آنتی بیوتیک در برابر ویروسها تأثیری نخواهند داشت. امید آن دارم که تصویری واضح از آنتی بیوتیکها، قدرت و تأثیر آنها بر روی بیماریها پیش رویتان گگردده شده باشد.

سلب مسئولیت: اطلاعات ارائه شده در این مقاله صرفاً جنبه آموزشی داشته و نبایستی به منظور جایگزین توصیه های پزشک متخصص در نظر گرفته گردد.

منبع: راسخون

به "داروهای آنتی بیوتیک چگونه عمل می نمایند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "داروهای آنتی بیوتیک چگونه عمل می نمایند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید