عکس ، کشف حباب ماگما زیر سطح مریخ
به گزارش وبلاگ ساعت زنانه، دیجیاتو نوشت: حباب های ماگما در دشت وسیعی به نام Elysium Planitia پیدا شده که ممکن است در آینده آتشفشانی در آن فوران کند.
انسان ها مریخ را به عنوان یک سیاره تا حد زیادی خشک، غبارآلود، مرده و غیرفعال می شناسند، به خصوص زمانی که صحبت از زمین شناسی آن باشد. با این حال، طبق داده های نوی که به وسیله کاوشگر این سایت (InSight) ناسا به دست آمده، ممکن است زیر سطح مریخ حباب های داغ ماگما وجود داشته باشد که شاید منتظر فوران کردن هستند.
این سایت اخیراً در دشت وسیعی به نام Elysium Planitia فرود آمده؛ جایی که فعالیت لرزه ای کم اما ثابتی را شناسایی نموده است. طبق مطالعه نوی که در ژورنال Nature Astronomy منتشر شده است، شواهدی وجود دارد که نشان می دهد این ناحیه در بالای ستونی از مواد داغ قرار گرفته که از گوشته سیاره به سمت سطح بالا حرکت می نماید.
این منطقه بعلاوه دارای سیستم شکاف هایی به نام گوداله سربروس (Cerberus Fossae) است که تصور می گردد نوترین رویدادهای آتشفشانی مریخ در 53000 سال پیش در آن اتفاق افتاده باشد.
مریخ در آینده شاهد فوران آتشفشانی خواهد بود؟
تجزیه و تحلیل داده های InSight نشان می دهد که ماگما موجود در لایه های زیرین این منطقه، احتمالاً علت مریخ لرزه های شناسایی شده به وسیله فرودگر است و این احتمال وجود دارد که به آرامی باعث بازشدن پوسته مریخ در Cerberus Fossae گردد و احتمالاً روزی منجر به فوران خواهد شد.
آدرین بروکت و جفری اندروز هانا از دانشگاه آریزونا در این مقاله نو یادداشت می نمایند: فعالیت مداوم ستون دود نشان می دهد که مریخ نه تنها از نظر لرزه ای و آتشفشانی فعال است، بلکه دارای یک فضای داخلی فعال ژئودینامیکی نیز هست.
آن ها بعلاوه به این نکته اشاره می نمایند که این یافته می تواند به قابلیت سکونت پذیری محیط های زیر سطح مریخ دلالت داشته باشد؛ با توجه به این موضوع که ممکن است گرم تر و پویاتر از آنچه قبلاً تصور می شد، باشد.
مریخ نورد InSight اکنون در حال سپری کردن آخرین روزهای فعالیت خود است و در آینده وظیفه آنالیز آتشفشان در مریخ را به ربات ها یا شاید حتی فضانوردان واگذار می نماید.
227227
منبع: خبرآنلاین