نامه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به دادستان در واکنش به تجمع پرستاران

به گزارش وبلاگ ساعت زنانه، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در پاسخ به مطالبات پرستاران در تجمع روز پنج شنبه هفته گذشته، نامه ای خطاب به دادستان اصفهان ارسال کرد.

نامه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به دادستان در واکنش به تجمع پرستاران

به گزارش وبلاگ ساعت زنانه به نقل از ایسنا، روز پنج شنبه هفته گذشته تعدادی از پرستاران اصفهان در مقابل دادستانی استان اصفهان جمع شدند تا مطالباتشان را با دادستان اصفهان مطرح کنند.

  • دادستان اصفهان: مطالبات پرستاران اصفهانی پیگیری می شود

چند روز پس از طرح مطالبات پرستاران، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در نامه ای به دادستان اصفهان، مطالبات مطرح شده از پرستاران اصفهانی را پاسخ داد.

در این نامه با اشاره به اینکه رعایت مفاد منشور حقوق کارکنان و همچنین احقاق حقوق کلیه پرسنل و زحمتکشان کادر بهداشت و درمان، یکی از اهداف والای دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بوده و این دانشگاه در راه تحقق این مهم، از هیچ کوششی فروگذار نکرده است، اقدامات و پیگیری های دانشگاه علوم پزشکی اصفهان درخصوص مطالبات کارکنان پرستاری به تفکیک توضیح داده شده است.

در متن این نامه است:

دادستان محترم عمومی و انقلاب اصفهان

با سلام و احترام

ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات، همانگونه که مستحضر می باشید درحالی که سراسر کشور عزیزمان و از جمله استان اصفهان، درگیر مقابله با اپیدمی کووید-19 می باشد، تعدادی از همکاران پرستار شاغل در واحدهای تابعه دانشگاه با تجمع در مقابل دادستانی استان، خواهان رسیدگی به بعضی مطالبات خود شده اند. رعایت مفاد منشور حقوق کارکنان و همچنین احقاق حقوق کلیه پرسنل و زحمتکشان کادر بهداشت و درمان، یکی از اهداف والای دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بوده که همیشه در رأس تمامی امور قرار داشته و این دانشگاه در راه تحقق این مهم، از هیچ کوششی فروگذار نکرده است (بخشی از مستندات این امر شامل مکاتبه های شماره 4799/2/12/پ مورخ 5/4/1397 و 20526/2/12/پ مورخ 21/11/1397 با مقام عالی وزارت وقت در مورد ارتقاء بهره وری منابع انسانی و برقراری فوق العاده ویژه و همچنین نامه های شماره 7561/209/د مورخ 7/12/1395 و 2237/209/د مورخ 13/4/1397 وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مورد آنالیز و پیگیری برقراری فوق العاده ویژه می باشند).

از جمله اقدامات دیگر این دانشگاه در راستای احقاق حقوق پرسنل خدوم از جمله کادر محترم پرستاری، می توان به این امر اشاره کرد که به محض ابلاغ مقام عالی وزارت مبنی بر حمایت همه جانبه از سربازان خط مقدم مقابله با کووید-19، این دانشگاه فرصت را مغتنم شمرده و طی مکاتبات متعدد با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خواهان ارائه بعضی تسهیلات به پرسنل از جمله تبدیل شرایط نیروهای شاغل در واحدهای صف و ستاد مقابله با بیماری کرونا گشت.

در ادامه به منظور شفاف سازی موضوع و تنویر افکار عمومی، اقدامات و پیگیری های دانشگاه علوم پزشکی اصفهان درخصوص مطالبات پرسنل محترم پرستاری (مطرح شده مورخ 1/3/1399) به تفکیک و به توضیح ذیل اعلام می شود:

مطالبه1: اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری

قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری به علت عدم امکان عقد قرارداد با بیمه ها و عدم تأمین منابع اقتصادی اجرا نشده است و اعتبارات لازم در این زمینه بایستی توسط هیأت محترم دولت تأمین شود. چنانچه قانون مذکور از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جهت اجرا ابلاغ شود، این دانشگاه نیز در اجرای آن، گامهای مؤثری برخواهد داشت.

مطالبه2: اجرای قانون ارتقاء بهره وری

در حال حاضر با عنایت به اینکه مراکز بهداشتی و درمانی با کمبود نیروی انسانی روبرو بوده و در تأمین نیروی متناسب با بخشهای درمانی خود دچار مشکل می باشند، قانون ارتقاء بهره وری به صورت پرداخت اضافه کار اجرایی شده است و چنانچه این قانون به صورت OFF بهره وری اجرایی شود، مراکز بهداشتی و درمانی با مشکل جدی نیروی پرستاری روبرو شده و به منظور جبران نیروی پرستار، نیازمند اخذ مجوز استخدامی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خواهند بود.

مطالبه3: اجرای قانون حمایت از مشاغل سخت و زیان آور

به موجب ماده واحده قانون نحوه بازنشستگی جانبازان انقلاب اسلامی ایران و... و شاغلین مشاغل سخت و زیان آور مصوب 1/9/1367، کلیه وزارتخانه ها، شرکتها و سازمانهایی که شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر نام است، می توانند مستخدمین مشمول قانون مذکور را به شرط داشتن شرایط لازم براساس درخواست کتبی آنها با افزودن سنوات ارفاقی بازنشسته کنند و آنچه از مفاد ماده واحده استنباط می شود آن است که:

استفاده از عبارت می توانند در ابتدای این ماده واحده، نشانگر آن است که دستگاه های اجرایی اولاً درصورتی که از بضاعت اقتصادی و اعتبارات لازم برخوردار باشند؛ صرفاً مجاز به اجرای آن می باشند و هیچگونه تکلیفی مبنی بر موافقت با بازنشستگی در اجرای ماده واحده قانون مذکور را ندارند و این امر بیانگر اختیار دستگاه جهت بازنشستگی پرستاران می باشد. ثانیا درحالیکه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان همیشه با کمبود نیروی انسانی پرستار روبرو می باشد و در عین حال مجوز استخدام نیز ندارد؛ با اجرای این قانون اختیاری، قادر به انجام وظایف و تکالیف الزامی خود در ارائه خدمات بخش دولتی نخواهد بود.

مطالبه4: برقراری فوق العاده ویژه

فوق العاده ویژه صرفاً در ستاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برقرار شده است و مکاتبات و پیگیریهای متعدد دانشگاههای علوم پزشکی کشور از جمله این دانشگاه به دلیل کمبود اعتبار لازم، مورد موافقت قرار نگرفته است.

مطالبه5: استخدام حاکمیتی، برطرف کمبود کادر پرستاری و تأمین امنیت شغلی پرستاران

استخدام و بکارگیری پرستاران در بیمارستانها و مراکز آموزشی درمانی تابعه دانشگاه با در نظر دریافت تخت های مصوب، استانداردها و شاخص های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سپس با مجوز سازمان امور اداری و استخدامی کشور و سازمان مدیریت و برنامه ریزی و مجلس شورای اسلامی صورت می پذیرد. گفتنی است دانشگاه علوم پزشکی اصفهان همیشه با محدودیتهای صدور مجوز استخدامی روبرو بوده است. علاوه برآن، رشد روزافزون درخواست استخدام رشته شغلی پرستار و گروه های پرستاری، به طور مستمر به عنوان یک تقاضای همیشگی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حال پیگیری می باشد. همچنین به منظور جبران کمبود نیروی پرستار با هماهنگی و اخذ مجوز از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و به روش جذب نیرو به وسیله شرکت های تامین نیروی پرستاری صورت می گیرد.

منبع: همشهری آنلاین

به "نامه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به دادستان در واکنش به تجمع پرستاران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نامه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به دادستان در واکنش به تجمع پرستاران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید