24 ترفند تنظیم خواب در ماه رمضان برای حفظ قوای بدن

به گزارش وبلاگ ساعت زنانه، تنظیم خواب در ماه رمضان می تواند به شادابی و حفظ انرژی روزه داران یاری کند و از ایجاد خستگی و خواب آلودگی در طول روز جلوگیری نماید. آشنایی با نحوه صحیح تنظیم خواب در رمضان می تواند به روزه داران عزیز یاری کند تا این ماه را راحت تر و بدون ایجاد اختلالات جدی در زمان خواب پشت سر بگذارند. اما آیا می دانید در ماه رمضان چگونه خوابمان را تنظیم کنیم؟ در این مقاله از سرویس می توانید با روش های تنظیم خواب در ماه مبارک رمضان آشنا شوید. در انتهای مقاله به سوالات متداول در خصوص تنظیم خواب در ماه رمضان پاسخ خواهیم داد. با همراه باشید.

24 ترفند تنظیم خواب در ماه رمضان برای حفظ قوای بدن

تنظیم خواب در ماه رمضان

خواب برای حفظ سلامتی و تندرستی بدن اهمیت زیادی دارد. اختلال در ساعات خوابیدن می تواند بر عملکرد روزانه افراد تأثیر بگذارد و موجب بروز مسائل خلقی و خواب آلودگی در طول روز گردد. مطالعات نشان می دهد که خواب کم موجب افزایش اشتهای فرد می گردد و این موضوع فرآیند روزه گرفتن را برای روزه داران سخت تر می نماید.

1- خواب تان را قبل از آغاز ماه رمضان تنظیم کنید

برای این که در ماه رمضان راحت تر برنامه خوابتان را تنظیم کنید، بهتر است قبل از آغاز رمضان ساعات خواب تان را تعیین کنید. از چند هفته یا چند روز قبل از رمضان سعی کنید حداکثر تا ساعت 11 شب به رختخواب بروید. این کار به شما یاری می نماید تا بتوانید در طول ماه رمضان نیز شب ها زودتر به رختخواب بروید و احساس بهتری را تجربه کنید.

2- بعد از سحری چند ساعت بخوابید

در ماه رمضان سعی کنید صبح ها بعد از سحری چند ساعت بخوابید. این موضوع به طور مستقیم به آغاز ساعت کاری شما بستگی دارد. اگر ساعات کاری شما دیرتر آغاز می گردد، می توانید بعد از سحری زمان بیشتری را به خوابیدن اختصاص دهید.

3- خواب بعد از ظهر می تواند برای برطرف کم خوابی در رمضان مفید باشد

برای تنظیم خواب در ماه رمضان باید روزانه 7 تا 8 ساعت بخوابید. در صورتی که احساس کمبود خواب دارید و بعد از سحری زمان لازم برای خواب را نداشتید، می توانید در طول و موقع ظهر زمانی را به خوابیدن اختصاص دهید. این کار می تواند به حفظ انرژی شما تا زمان افطار یاری زیادی کند.

4- هر زمان که احساس کمبود انرژی می کنید، چرت بزنید

اگر روزه هستید و در طول روز به شدت احساس کمبود انرژی می کنید، می توانید به یک مکان آرام بروید و حداقل برای 20 دقیقه چرت بزنید. در طول روز بهتر است به هیچ عنوان بیشتر از 20 دقیقه نخوابید. زیرا زمانی که در طول روز بدن شما به خواب عمیق فرو برود، احساس خستگی و گیجی شما در طول روز بیشتر می گردد.

5- به کیفیت خواب تان به اندازه ساعات آن اهمیت دهید

برای تنظیم خواب در ماه رمضان نه تنها باید به ساعات خواب خود توجه کنید، بلکه کیفیت خواب شما نیز نقش مهمی بر حفظ انرژی شما در طول روز دارد.

6- در ماه رمضان از پرخوری کردن و مصرف غذاهای چرب اجتناب کنید

خوردن غذاهای چرب و سرخ شده موجب ایجاد اختلال در خواب روزه داران می گردد. در واقع زیاد غذا خوردن و مصرف غذاهای چرب برای افطار و شام موجب افزایش دمای بدن می گردد و اسیدیته معده را زیاد می نماید. این موضوع موجب می گردد تا فرد نتواند خواب راحتی را تجربه کند.

7- برای تنظیم خواب در ماه رمضان بدنتان را برای خواب شب آماده کنید

برای این که بدن شما برای خواب شبانه آماده گردد، باید شب ها از غذای سبک و سالم بهره ببرید. از ساعت 9 شب لامپ های خانه را کم کم خاموش کنید و فضای خانه را کمی تاریک کنید تا مغز شما برای خواب آماده گردد.

8- از فعالیت بدنی شدید بعد از افطار پرهیز کنید

یکی دیگر از نکاتی که باید در خصوص تنظیم خواب در ماه رمضان بدانید، کاهش اندازه فعالیت بدنی بعد از افطار است. درواقع انجام فعالیت بدنی شدید به خصوص بعد از افطار می تواند موجب افزایش ضربان قلب شما گردد و این موضوع روی خواب و آرامش بدن تأثیر می گذارد. سعی کنید از ساعت 9 به بعد ورزش نکنید و در ساعات آخر شب بدنتان را در حالت آرامش قرار دهید.

9- قبل از خواب از نگاه کردن به وسایل الکترونیکی اجتناب کنید

یکی از روش های نحوه صحیح تنظیم خواب در ماه رمضان این است که قبل از این که به خواب بروید از نگاه کردن به تلفن همراه، لپ تاپ و تلویزیون اجتناب کنید. تحقیقات نشان می دهد که نگاه کردن به نور آبی صفحه نمایش های لوازم الکترونیکی موجب کاهش کیفیت خواب می گردد.

چطور در ماه رمضان خواب باکیفیت تری را تجربه کنیم

*برای خوابیدن در ماه رمضان یک فضای ساکت و تاریک را انتخاب کنید.

*برای تجربه یک خواب راحت می توانید از گوشگیر و چشم بند بهره ببرید.

*به منظور تنظیم خواب در ماه رمضان از رژیم غذایی مناسبی بهره ببرید. استفاده از غذاهای سنگین، پرکالری و شیرین موجب ایجاد اختلال در خواب می شوند. سعی کنید برای وعده های سحری و افطار از غذاهای سالم، سبک و مقوی بهره ببرید.

*از مصرف غذاهای سرخ شده برای سحری و افطار پرهیز کنید. این غذاها سرشار از چربی هستند و کبد قادر به پردازش آن ها نیست. از همین رو به صورت بافت چربی در بدن ذخیره می شوند. از طرف دیگر مصرف این غذاها موجب ایجاد اختلال در دستگاه گوارش می شوند و اسیدیته معده را افزایش می دهند و این مسائل خود موجب ایجاد اختلال در خواب می گردد.

*در وعده افطار از خوردن انواع قهوه از قهوه ترک گرفته تا و نوشیدنی های حاوی کافئین دار خودداری کنید. کافئین برای 7 ساعت در بدن باقی می ماند و از همین رو تا 7 ساعت بعد از خوردن نوشیدنی کافئین دار ممکن است با مشکل در خوابیدن روبرو شوید. از طرف دیگر مصرف کافئین می تواند روی کیفیت خواب شما نیز تأثیر بگذارد.

*از خوردن غذاهای شور پرهیز کنید. غذاهای شور موجب افزایش احساس تشنگی، کم آبی بدن و کاهش انرژی شما در طول روز می شوند.

*بعد از خوردن سحری بلافاصله نخوابید. این موضوع موجب می گردد تا کیفیت خواب شما به شدت تحت تأثیر قرار بگیرد. سعی کنید حداقل برای 30 تا 40 دقیقه بیدار بمانید تا غذای شما هضم گردد و بعد به رختخواب بروید.

*برای تنظیم خواب در ماه رمضان بهتر است مکان نسبتاً خنکی را برای خواب انتخاب کنید.

*به منظور تنظیم خواب در ماه رمضان و افزایش کیفیت خواب می توانید شب ها از دمنوش گل گاو زبان و لیمو عمانی بهره ببرید.

*مصرف شیر و قبل از خواب می تواند روی تنظیم خواب در ماه رمضان مؤثر باشد و کیفیت خواب را افزایش دهد

*برای تنظیم خواب در ماه رمضان سعی کنید قبل از بیدار شدن برای سحری حداقل 4 ساعت بخوابید.

*به منظور افزایش کیفیت خواب در طول ماه رمضان سعی کنید در طول روز برای چند دقیقه در معرض نور آفتاب قرار بگیرید.

*به عنوان نحوه صحیح تنظیم خواب در رمضان به یاد داشته باشید که خواب شبانه به هیچ عنوان با خواب روز قابل مقایسه نیست. بنابراین سعی کنید برای بهبود کیفیت خواب حتماً شب ها به موقع بخوابید و در صورت امکان بعد از سحری نیز زمانی را به خوابیدن اختصاص دهید.

*پیشنهاد می کنیم مقاله برای بهبود کیفیت خواب را هم مطالعه کنید.

*در این مقاله سعی کردیم تا با ارائه راهکارهای مؤثر و مفید به شما یاری کنیم تا در دروان روزه داری با خستگی و کمبود خواب روبرو نشوید و انرژی بیشتری در طول روز داشته باشید.

سوالات متداول

خواب بعد از ظهر چطور می تواند برای برطرف کم خوابی در رمضان مفید باشد؟

برای تنظیم خواب در ماه رمضان باید روزانه 7 تا 8 ساعت بخوابید. در صورتی که احساس کمبود خواب دارید و بعد از سحری زمان لازم برای خواب را نداشتید، می توانید در طول روز و موقع ظهر زمانی را به خوابیدن اختصاص دهید.

چرا در ماه رمضان باید از پرخوری کردن و مصرف غذاهای چرب اجتناب کرد؟

خوردن غذاهای چرب و سرخ شده موجب ایجاد اختلال در خواب روزه داران می گردد چون دمای بدن را افزایش می دهد. از طرف دیگر این امر اسیدیته معده را زیاد می نماید و موجب کاهش کیفیت خواب می گردد.

منابع: thenationalnews، gulf-times

منبع: افق کوروش

به "24 ترفند تنظیم خواب در ماه رمضان برای حفظ قوای بدن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "24 ترفند تنظیم خواب در ماه رمضان برای حفظ قوای بدن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید