طرح سالم سازی دریا از اول تیر تا خاتمه شهریور ادامه دارد

به گزارش وبلاگ ساعت زنانه، ایرنا/ براساس آخرین گزارش های بدست رسیده، طرح سالم سازی دریا از اول تیر تا خاتمه شهریور ادامه دارد.

طرح سالم سازی دریا از اول تیر تا خاتمه شهریور ادامه دارد

بیش از 15 دستگاه اجرایی و دولتی در اجرای طرح سالم سازی دریا مشارکت دارند و پیشتر هیج برنامه راهبردی و ریل گذاری سرمایه گذاری در سواحل استان مازندران وجود نداشته است که فقدان این چنین راهبردی چالش های زیادی را دامن زده است.

مازندران 15 شهرستان ساحلی دارد که محمود آباد با 30 کیلومتر ساحل آزاد و بیش از 120 راه دسترسی دارای 16 طرح، بابلسر با 27 کیلومتر نوار ساحلی و 13 کیلومتر نوار ساحلی قابل شنا از شاخص ترین شهرستانهای مرکزی استان در اجرای این طرح محسوب می شوند.

براساس اطلاعات موجود بیش از 10 سال از شروع اجرای طرح دریا در مازندران میگذرد همیشه طی این سالها این طرح به علت ناسامانی و بلاتکلیفی به خاطر نداشتن متولی خاص یا واگذار نشدن به بخش خصوصی واقعی اندر خم مسائل قرارداشت تا این که دولت سیزدهم برای حل چالش این بخش مهم ورود نموده است.

سواحل دریای خزر یکی از حادثه خیزترین آبهای کشور محسوب می گردد که هر ساله صدها مسافر و بومی را به کام مرگ می کشاند. عمق متغیر، وجود گردابهای زیرسطحی، ساخت و سازهای چندین دهه پیش در زمان پسروی دریا و ورود رودخانه ها و ایجاد جریانات کششی هرکدام باعث شده تا سواحل مازندران میزبان غرقی های بیشماری باشد و حتی از ظرفیتهای کم نظیر این بخش در ابعاد مختلف استفاده نشده است.

این طرح که می رفت به امیدی برای برطرف معضل غرق شدگی های دریای خزر باشد اما گرفتار در مسائل و موانع اولیه باقی ماند؛ موانعی همانند مدیریت نامتمرکز و چند دستگاهی، فقدان متولی اصلی، فقدان ردیف اعتباری و بودجه مستقل و از همه مهمتر مورد سوء استفاده قرار گرفتن به وسیله نهادهای خدمات رسان که پس یک دهه گریبانگیر این طرح است.

البته دستور صریح رئیس جمهور برای بازپس گیری حریم 60 متری حریم سواحل خزر و پیگیری جدی استاندار مازندران سبب شد تا رویای دسترسی آسان و بدون دغدغه مردم ایران به طول 424 کیلومتر سواحل مازندرانی خزر محقق گردد.

همگام با کارهای اساسی و زیرساختی برای مدیریت سواحل دریای خزر مسئولان برای کاهش غریق نیز کمر همت بستند و به همین دلیل استاندار مازندران سال جاری جمعیت هلال احمر را به عنوان مسئول پیشگیری از کاهش غریق در دریای مازندرانی خزر انتخاب کرد.

جمعیت هلال احمر مازندران به عنوان کانون برنامه ریزی و انجام اقدامات برای این منظور پیش از اجرای طرح سالم سازی دریا برنامه ریزی و کارهای خود را پیرامون مسئولیت محوله اخیر شروع نموده است که عمده ترین آنها پایش سواحل دریا و شناسایی نقاط حادثه خیز تازه، فراهم کردن امکانات و تجهیزات مورد احتیاج نجات غریق از جمله یگان موتورسوار ناجیان غریق، به صف کردن تعداد بیشتر ناجیان غریق در سواحل است.

حتی برای دستیابی به هدف مورد نظر یعنی کاهش تعداد فوت و تلفات ناشی از غرق شدن ناجیان غریق یک ماه زودتر از شروع طرح سالم سازی دریا به صف شدند و از اول خرداد در سواحل مستقر شدند.

اقداماتی که با هدف کاهش و به صفر رساندن تعداد غریق در تابستان سال جاری اجرا شده است و در این بین طی روزهای اخیرا پویشی از سوی معاونت امور جوانان جمعیت هلال احمر مازندران کلید خورده است که همگام با دیگر زیرساختهای فراهم شده برای عملیاتی کردن تابستان بدون غریق از ظرفیت نیروهای انسانی عضو این جمعیت در واحد جوانان برای این منظور استفاده شده است.

غرق نشویم با شعار بی گدار به آب نزنیم به عنوان طرح ابتکاری از سوی این نهاد متولی امر پیشگیری از کاهش غریق در دریای خزر در مازندران راهبردی برای مطلعی بخشی به افراد تا آنها را شنا در منطقه ها پرخطر این دریا پرهیز دهند.

مدیر عامل جمعیت هلال احمر مازندران گفت: به منظور مشارکت در اجرای طرح کاهش غریق در ساحل استان، از اول خرداد بیش از یک هزار و 600 نجاتگر و ناجی غریق با بکارگیری انواع تجهیزات پیشرفته اعم از آمبولانس، موتورسیکلت، قایق نجات، جت اسکی، خودروهای نجات و خودروی پشتیبانی در نوار 400 کیلومتری ساحل مازندران حضوری فعال دارند.

غلامعلی فخاری با اشاره به اینکه در حال حاضر تمامی توان عملیاتی جمعیت هلال احمر استان مازندران بر محور کاهش غریق در ساحل متمرکز شده است، گفت: سال جاری با تدابیر اتخاذ شده از سوی استانداری مازندران بیش از 550 نقطه حادثه خیز که در سالهای گذشته بیشترین غریق در این منطقه ها به وقوع پیوسته شناسایی شده و امدادگران و نجاتگران جمعیت هلال احمر با مشارکت ناجیان غریق در این منطقه ها مستقر شدند تا مانع از تکرار هرگونه حادثه ناگوار شوند.

معاون امور جوانان جمعیت هلال احمر مازندران با اشاره شروع پویش یک هزار نفری غرق نشویم در نوار ساحلی مازندران گفت: با توجه به فراوانی مسافرانی که در تابستان به سواحل شمال کشور سفر می نمایند، اعضای سازمان جوانان هلال احمر با تشکیل زنجیره انسانی و با رویکرد پیشگیری و ارائه خدمات بشر محبت آمیز، فرهنگی و اجتماعی، برای اجرای این پویش آماده مشارکتی ارزشمند و تحسین برانگیز را شروع کردند.

لیلی احمدی اضافه نمود: معاونت جوانان هلال احمر در اجرای طرح هایی با موضوع پویایی و نشاط در میان نوجوانان و جوانان توانسته است طرح های خوبی را اجرا کند و این بار در قالب گروه های سحاب (سفیران حمایت های امدادی و بشر محبت آمیز)، سحر (سفیران حمایت های روانی)، دادرس (دانش آموزان آماده در روزهای سخت)، یاس (یاران آسیب ستیز) و ایجاد فضای دوستدار کودک و برگزاری سایر برنامه های فرهنگی و آموزشی در قالب بازی و مسابقه، جشنواره و پویش های ملی در کنار سایر دستگاه های متولی سواحل کشور خدمت رسانی می نماید.

وی با اشاره به اینکه پویش غرق نشویم با شعار بی گدار به آب نزنیم در سواحل دریای خزر در مازندران شروع شده است، ادامه داد: جوانان عضو این معاونت با حضور در سواحل دریا اطلاع رسانی و مطلع سازی به مردم در مورد خطرات شنا را تذکر می دهند.

معاون امور جوانان جمعیت هلال احمر مازندران گفت : این افراد در مدت 2 ماه حضورشان در سواحل دریا مطلعی های لازم را به افراد که به شرایط دریای خزر آشنا نیستند، ارائه می دهند.

وی گفت: تمامی افراد شرکت نماینده در این پویش پیش از حضور در این مجموعه در کارگاه های آموزشی نجات غریق شرکت کردند و آموزشهای لازم در این زمینه را فرا گرفتند.

منبع: همگردی

به "طرح سالم سازی دریا از اول تیر تا خاتمه شهریور ادامه دارد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرح سالم سازی دریا از اول تیر تا خاتمه شهریور ادامه دارد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید